RSS
 

Menu

MENU

PRZYSTAWKI

* Limeryki dojrzewające w latach 2003-2007, w czasie studiów polonistycznych i tuż po ich zakończeniupodlane nieco rytmicznym sosem kilkuletniego doświadczenia tuż przed podaniem 

* Limeryki wczasowo-nekrofilskie, których głównym składnikiem jest przebywający na wczasach nekrofil

 

DANIA GŁÓWNE

* Limeryki nouveoau
przygotowywane z najświeższych składników od października 2009

* Limeryki z kanonu gimnazjalnego
w których kucharz zawarł wyraźną nutę smakową bohaterów lektur omawianych od 2009 roku na lekcjach prowadzonych w gimnazjum;
danie łagodne, dostosowane do wrażliwego podniebienia systemu edukacji

* Limeryki na wakacje
w których dominuje tematyka uzdrowiskowa

* Limeryki ze stolic Europy i świata
których akcja dzieje się w jednej ze znanych stolic państw

* Limeryki imieninowe
powstałe przy udziale szefa kuchnie innej limerykarni, który dwa wersy jako przystawkę przyrządził, a danie główne pionty i sosy rymów przyrządziliśmy w Naszej kuchni

 

DESERY

* Zestaw Obowiązkowy: sonet satyryczny, limeryk, lepiej
doprawione wspólnym tematem

* Limeryki kawowe
deser na bazie kawy, często z egzotycznymi przyprawami nonsensu

* Smakowite kąski krążące w bliskim sąsiedztwie limeryków
serwowane przez kucharza zawsze znienacka!

 

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS
  • Facebook
  • Nasza Klasa
  • Picasa